Späť na články Porazte hlad medzi obedom a večerou: Tieto olovranty sa oplatí mať poruke

Porazte hlad medzi obedom a večerou: Tieto olovranty sa oplatí mať poruke

Správne zvolený olovrant môže byť záchranou nielen pre vašu štíhlu líniu. Aj vy sa však občas pristihnete, že nemáte čas na jedlo a v obchode nakúpite samé kalorické bomby? Chyba, stavte na prípravu a zaobstarajte si vopred pochúťky, ktorú vášmu telu niečo naozaj dajú.

 

Medzi obedom a večerou niekedy ubehne 6-7 hodín. Aj napriek výdatnému obedu môžete už po 3-4 hodinách pociťovať hlad, nedostatok energie a celkový útlm. Výživné malé jedlo, s obsahom sacharidov s nízkym glykemickým indexom, vlákninou a bielkovinami sa postará o to, že vás večer neprepadne vlčí hlad a ani si nenaložíte na tanier niekoľkokrát po sebe. Pozrite sa, ako by mohol vyzerať zdravý olovrant, ktorý sa zmestí do kabelky!

 

Mix orieškov

Mandle, kešu, vlašské orechy… Pre vysoký obsah tuku ich niektorí zástancovia zdravej stravy vyradili zo svojho jedálnička, no je to veľká škoda. Obsahujú kvalitné bielkoviny, ktoré navodia pocit sýtosti na dlhší čas, a omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie srdca a ciev. Nachádzajú sa v nich minerály dôležité pre udržanie zdravia aktívnej ženy – železo, horčík, zinok aj vápnik. Sú bohaté aj na vitamíny skupiny B, čím prospievajú nielen tráveniu, ale priaznivo pôsobia aj na nervovú sústavu. S dávkou to netreba preháňať – stačí za hrsť nesolených orieškov, aby ste prekonali hlad, dodali si živiny a zmiernili stres z práce.

Sušené ovocie

Extra dávka vitamínov, minerálov a vlákniny sa ukrýva v obľúbených kúskoch ovocia. Vedú najmä marhule, papája, slivky aj figy. Pri výbere sa oblúkom vyhnite balíčkom, na ktorých nájdete v zložení oxid siričitý (E20). Síce predlžuje životnosť sušeného ovocia, no sírením sa ničia vitamíny a ani nášmu zdraviu neprospieva. Aj keď sú niektoré plody kyslé, dávka cukru je v sušenom ovocí vysoká, preto žiadny dodatočný cukor nie je vítaný. Najlepšie je konzumovať sušené ovocie v biokvalite, alebo doma starostlivo nasušené. Menšia hrsť sušeného ovocia sa výborne hodí do bieleho jogurtu so škoricou, alebo k mäkkému tvarohu.

Sušienky s vyšším obsahom vlákniny

Pre praktické ženy, ktoré majú rady všetko poruke, sú ako stvorené sušienky so zvýšeným podielom vlákniny a cereálií. Obohatené o kúsky ovocia a byliniek doplnia chýbajúcu energiu, vitamíny aj minerály a navyše – potešia aj maškrtný jazýček. Nezáleží na tom, či sa ponáhľate domov z práce, ste na prechádzke s deťmi, alebo sa len pohodlne po celom dni usadíte do kresla. Kombinácie rakytník + pomaranč, baza + brusnice alebo levanduľa + čučoriedky v ponuke sušienok Verbena môžu byť aj vaším obľúbeným a navyše užitočným potešením na každú príležitosť.

Grapefruit

Viete o tom, že pravidelná konzumácia grapefruitu môže zmeniť chod vášho tela k lepšiemu? Je bohatý na antioxidanty (najmä vitamín C), draslík, cholín, kyselinu listovú a lykopén. Nachádza sa v ňom dostatok vlákniny na to, aby ste v pohode vydržali až do večerného jedla. Urýchľuje prirodzenú detoxikáciu tela aj látkovú premenu. Netreba pochybovať, že toto chuťovo výrazné, osviežujúce ovocie pomáha vo viacerých smeroch a prospeje vašej postave.

Tmavá čokoláda

Ak máte vo zvyku stravovať sa iba 3-krát denne, môže na vás olovrant pôsobiť rušivo. Aby ste na večeru nezjedli príliš veľkú porciu, svoj apetít dostanete pod kontrolu kúskom kvalitnej tmavej čokolády. Základom je striedmosť a obsah kakaa min. 70 %. Tmavá čokoláda stimuluje mozog podobne ako káva – doslova vás nabudí a zlepší náladu. Obsahuje množstvo antioxidantov, flavonoidov a polyfenolov. Funguje ako prevencia pred zlým LDL cholesterolom a srdcovocievnymi ochoreniami.

Ryžový chlebík

Ženy, ktoré majú večer naplánovaný tréning, budú potrebovať dostatok energie, a tak si pokojne môžu dopriať ryžový chlebík či dva. Počas cvičenia tak podáte dobrý výkon, nebude vám ťažko od žalúdka a vôbec sa nemusíte obávať, že by kalórií bolo viac, ako by ste spálili. A ak ryžový chlebík doplníte plátkom syra, šunky či vajíčkom natvrdo, vaše telo sa poteší aj príjmu kvalitných bielkovín.

 

OBJAVTE CHUTE SUŠIENOK VERBENA

 

Späť na články